De Man met een Plan

004

There’s nowhere to eat” mompelt Boss humeurig als wij het authentieke, gezellige dorpspleintje oprijden. Ik hou van de intieme verlatenheid van dit kleine plein in de winter, zo helemaal anders dan wanneer het door vakantiegangers overrompeld wordt. Ik antwoord vlug dat wij vast wel een taverne zullen open vinden, een beetje geërgerd door de vaststelling, dat Boss, sinds hij het roken heeft opgegeven, de ene verslaving door een andere heeft vervangen.

Het is stipt 10 uur in de ochtend en hij heeft nauwelijks twee uur geleden volgens planning zijn continental ontbijt op bed gekregen, op het lichtblauwe schaaltje, want bij het pink one slaan zijn functies tilt en bovendien is pink for girls. Geheel volgens planning bezoeken wij vanmorgen dierenleedverzachtersbazaar nummer zoveel, georganiseerd door de Britse Baileys Bitches, die stuk voor stuk de duidelijke keuze hebben gemaakt, de fles en de betreurenswaardige viervoeters boven hun better halves te plaatsen.

Dat Boss op komst is, is als een lopend vuurtje door het café gegaan. Met opgezwollen, rood aangelopen, make-up free gezicht verdringen zij elkaar om Boss de hand te drukken. Ik zie de onmiskenbare tegenzin en wanhoop in zijn ogen als zij perse met “Mister B” op de foto willen. En de angst als zij hem met voor de hand liggend gemak aan de bar uitnodigen en hij bemerkt hoe smerig die erbij ligt. “I’m not having a coffee here, Babette” fluistert hij mij toe, smekend bijna, nu hij terecht vreest dat ik hier nog minstens een half uur zal rondhangen om links en rechts een praatje te slaan en de kraampjes te bezoeken.

Wij vinden een schamele taverne, die wat voedsel belooft. Er is geen kat, een vrouwtje zit in haar aftandse jas tegen een houtkacheltje aangekleefd. Aan de muurschilderingen te zien, heeft ook zij haar diploma behaald aan de University of Hard Knocks. Kip kunnen we krijgen, pork en beef ook. Eerst maar wat hapjes, raadt zij aan, want het vlees is nog diepgevroren. Boss is nu ontspannen, de olijven, aubergines en hummus, en het vooruitzicht op nog meer en steviger kost, verzachten al in ruime mate wat hij noemt “the attack of those vicious women”.

We’re going“, besluit hij, als hij zijn nagerecht naar binnen heeft gespeeld. Want, geheel volgens plan, is het nu tijd voor zijn nap. “No, we’re not, I’m having my raki first”. Want hoe kan je nu het glaasje na de maaltijd weigeren dat het kouwelijke besje zo genereus hors saison aanbiedt? Ik steek nonchalant een sigaret op en neem mij voor, het flesje gezapig tot op de bodem leeg te drinken. Geheel volgens mijn plan.

13 gedachtes over “De Man met een Plan

  1. Op de een of andere manier mis ik elders de ruimte om te reageren …….

    Daarom kom ik hier voor een tweede maal voorbij om jou een hele Fijne Feestdagen toe te wensen.

    Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s