Etcetera op vrijdag

women

Wat is het toch heerlijk als je een paar hemelse (of zijn het duivelse?) Vlaamse vriendinnen in de buurt hebt, waar je een sloot koffie mee kan slurpen en eindeloos klessebessen!

laatstewandeling

Het mag niet, maar het is sterker dan mezelf. Ik lach me nog steeds te pletter met die hoogbejaarde, maar stikkedode bisschop die processiegewijs in zijn dorp werd rondgedragen. Een mens vindt het niet uit.

                      cha_241115

Ik vraag me nog altijd af waarom die schattige meisjes van de parfumerie-afdeling van het grootwarenhuis het steeds op mij gemunt hebben.

caught

Het avondje-uit met Grollandse vrienden was alweer van een memorabele soort. Eten, drinken en lachen geblazen, je kent dat. Tot je in het holst van de nacht naar huis rijdt en op een godverlaten helsdonkere bergwegel een politie-patrouille op je nek krijgt.

  kyabis

Terug naar Heraklion en naar onze favoriete eetstek vlakbij huis. Je kijkt er gewoon in de potten wat er die dag te bikken valt. Het heeft een paar weken geduurd voor wij in de gaten kregen dat dit eigenlijk een communistisch hol is. Leuk gewoon.

coffee23

Driewerf helaas, ook hier wordt het kouder. Dus zal ik Boss een nog warmer hart toedragen. Ook jullie wens ik veel warmte toe.

42 reacties

 1. Wat een mieters blog! Ik bloei er helemaal van op (-:
  Ik dacht bij foto twee: het gaat ui-ter-ma-te slecht met de broer van Sinterklaas…
  Die schattige meisjes vinden je gewoon aardig!

 2. Leuk dat je bij dit verhaal ook foto’s hebt gezet. Tijdens de koffie met plezier gelezen

 3. All bets are off!!!! I’ve got to go to Greece. If for no other reason than to learn Dutch and find out why 3 Flemish friends drank too much at a Cuban cafe and carried off a dead bishop. There are strange things done under the Mediterranean sun!

 4. Hoe warm is het bij jullie nog op het moment dat ik dit schrijf? Hier vroor het vannacht; ik vermoed dat jullie een pak beter af zijn.
  Iiieuwww @ de dode bisschop. Staat in de bijbel niet dat eenieder een laatste rustplaats moet verleend worden? Die kerel blijft maar op zwier gaan, zeg.

  1. Het is hier een uur later dan bij jou, met nu een temperatuur van 21gr, zonnig maar wind. De verwachting is wel dat de temperatuur volgende week de dieperik ingaat. Ik hoop met jou dat Zijne Heerlijkheid inmiddels wel begraven is 😉

 5. Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal, met jouw woorden als leidraad erbij. Heerlijk om te lezen.
  Hoe is het met die patrouille afgelopen?

 6. Wat een leuke foto van jou met de make-up dame! En die priester….die is echt dood he? wat een bizar ritueel is dat. Maar goed dat ik dat hier niet zo snel tegen kan komen, zou er hard voor op de loop gaan 🙂

  Mooie foto’s x

 7. Ik vind die Griekse Sinterklaas werkelijk een te maffe figuur – bij ons mogen dat soort oudjes niet eens de straat meer op…

   1. Oh, ik had niet begrepen dat hij echt dood was – dacht dat ie even een dutje deed. Maar dat was dus om de dooie dood niet waar.

 8. Mooie inkijk in het lokale Griekse leven. Alleen moeten ze mij niet beginnen ronddragen nadat ik het loodje gelegd heb. 🙂

 9. Hier is het ook kouder aan het worden ….

  Toch lees ik in jouw blog vooral warmte.

  Mijn crematie ooit geeft misschien ook warmte. Gelukkig dat er me mij niet rondgelopen gaat worden. Sommige doodsrituelen zal ik dan ook nooit gaan begrijpen …

  Ik wens jou en the Boss een warme winter toe!

  Vriendelijke groet,

Reacties zijn gesloten.