Etcetera op vrijdag

lakkosmural1 Het buurtopknapproject dat Boss en enkele getrouwen met veel enthousiasme en weinig centen hebben opgezet, kent een steeds grotere weerklank. Menig kunstenaar wenst immers eeuwige roem te verwerven met het aanbrengen van zijn intens beleefde cultuur op een muur. Hier legt een Atheens artiest de laatste hand aan zijn meest recente werk. Het is een ware opluchting dat het stadsbestuur de verf betaalt.

sundayshopping Het IMF, de Poltergeist van elke Griek, eist nu dat alle winkels elke zondag open blijven, en dan het liefst met onmiddellijke ingang. Goed voor de concurrentiepositie, vindt het Fonds. Bij de vraag wie dan die winkels op zondag zal bezoeken als je geen cent te makken hebt, heeft Zijne Alwetendheid niet stilgestaan. Bonden en winkelpersoneel behoorlijk boos, dat spreekt. (De foto heb ik onbeschaamd van Boss gepikt).

etc091216 In Rethymno namen de stadsarbeiders het niet zo nauw bij de aanleg van een nieuwe asfaltlaag en de hilariteit op het eiland was ongewoon groot. Het inspireerde een leukerd tot dit tafereeltje.

061216 Ons dorpskerkje, toegewijd aan de H. Nikolaos, bleek op 6 december wel erg klein uitgevallen voor de vele gelovigen. Na de plechtigheid, die een paar uren duurt, werden vele broden gezegend, in stukken gebroken en uitgedeeld. Brood, geen geschenken alhier.

img_6606Ik ontdekte een nieuwe trend in het stadsbeeld : het bankwokken.

 

her2016 Hier zat u natuurlijk op te wachten. Er is een lichte verbetering merkbaar bij de huidige kerstverlichting in de winkelstraten. Het Stadsbestuur van Heraklion wenst u een Zalig Kerstfeest! Zet ‘m op!

19 reacties

 1. Heerlijk logje alweer.
  En inderdaad, zoals iemand hierboven al meldde: de kippen op de muur zijn waarlijk oogstrelend. Iets dat van de kerstverlichting niet bepaald kan gezegd worden.

 2. Wat een ge-wel-dig blog! Om de ene foto moest ik nog harder lachen dan de andere. Overigens niet om de bovenste want dat blijkt de afwerking van een top-project te zijn (-:
  Dat asfalt…ongelofelijk gewoon en dat bankwokken…Dank voor mijn dagelijkse portie lach!

 3. Wat een schitterend amalgaam van weetjes en foto’s ! Zalig toch. Zet hem op ? Zit er een rubbertje op ? Dat lijkt me niet, maar dat hij “op” staat is duidelijk.

 4. As the poet once said (or something similar) “Oh, to be in Heraklion, now that December’s here.” Cheers

 5. Geweldig dat asfalt 🙂 zo zie je maar weer dat Italië niet zover van Griekenland ligt, Hahaha #ditverwachtjeookinzuidItalie 🙂 En de geschenken in de kerk bij ons in het Italiaanse zuidelijke dorp, word er niet gegeven ,aar gebracht, zodat de bischoppen in de plaatste stad weer kunnen smullen van allerlekkerneijen :/ Terwijl het zuiden aldaar net zo op zin gat ligt als daar bij jullie…

 6. Lol, ze doen het er echt om he, met die verlichting 🙂
  En bankwokken, op de valreep neologisme van het jaar!

 7. Die winkelopening op zondag is werkelijk te idioot voor woorden, maar er is nog hoop… de EU wankelt als een dronken gek en gaat misschien wel aan zijn eigen asociale gedrag – geholpen door vriendje IMF – ten onder…..

  1. Sommige lidstaten zijn volledig de pedalen kwijt, bewijs ervan de waanzinnige eisen en voorstellen. Gezond verstand is een vies begrip geworden.

   1. Ja inderdaad en mét het gezonde verstand is een oeroud begrip als solidariteit ter ziele gegaan…
    Hoezó EEN Europa?

Reacties zijn gesloten.