Etcetera op vrijdag

extravaganza_collage Elk jaar opnieuw organiseert de Britse Nederzetting een Extravaganza, de pantomime waar al eens gelachen mag worden. Het spektakel is dan ook uniek in zijn soort en uitermate hilarisch, vooral dan door alles wat op de scène verkeerd loopt. Wie dit nooit meemaakte, heeft er geen gebenedijd idee van hoe hard die Britten om zichzelf kunnen lachen, hoe luid zij kunnen brullen en hoe vals zij kunnen zingen.

misskriti2016 Vele toontjes lager zongen de 15 kandidaten voor de Miss Kreta 2016 verkiezing. De rechtstreekse (urenlange) uitzending via KritiTV was een regelrechte ramp, uiterst onprofessioneel in elkaar gezet. En eigenlijk waren de dames net zo. Bedroevend weinig afwisseling of originaliteit. Ik zag vooral lange haren, lange benen en lange nagels. En ouders in de zaal die godbetert bijna met elkaar op de vuist gingen.

xmastree2016 Veel spetterender was dan wel het optrekken van de kerstboom in het centrum van Heraklion. Muziek, dans en vuurwerk. Daar komt een gemiddeld mens al eens voor buiten.

strike1 Vurig was ook de reactie van de Kretenzische boeren op het dagenlange staken van de zeelieden. Door het niet-uitvaren van de veerboten, bleven hun groenten en fruit, bestemd voor het vasteland, op de kade verpieteren. Anderzijds raakten op het eiland, bij gebrek aan aanvoer, ook de schappen leeg, waardoor grootwarenhuizen hun deuren dienden te sluiten. In de haven werd dan ook brand gesticht en hevig geprotesteerd. De staking werd (voorlopig) vervroegd beëindigd.

  zeil

Wie zich eveneens een beter jaareinde had voorgesteld, is de eigenaar van dit zeilschip, dat in de vlammen opging toen hij de motor startte. De stakker van de mini naast hem, deelde in de hete klappen.

table Veel rustiger was het dan weer wel op het platteland. De eigenaar van deze taverna wil zich met alle middelen ervan verzekeren dat je zijn spijshuis niet onopgemerkt voorbijloopt.

28 reacties

 1. Waaaaaaw Darling! Ik dacht dat Kreta een beetje uitgestorven was en dat er alleen nog activiteiten voor bejaarden te vinden waren! Maar jij beschrijft een bruisend eiland waar je kranten en boeken vol mee kunt schrijven! Ik ben er al té lang niet meer geweest dat hoor ik wel! Jammer van die kadootjes die weer terug gestuurd werden naar de afzender! Haha Groetjes Eric

 2. Net een echte wereld daar op Kreta 🙂 ik ga voor de vindingrijke restauranthouder. Zijn tafeltje zou ik zeker niet voorbij lopen maar graag bij aanschuiven.
  Fijne Jaarwisseling Babette

 3. Ineens moet ik aan Herman Finkers en zijn Almelo denken. Als hij denkt daar altijd wat gebeurt, dan moet hij dit maar eens lezen. 😉

 4. Uit ervaring weet ik dat Engelsen een enorm gevoel voor humor hebben. Trouwens, álles lijkt me beter dan een Mis(s)-verkiezing. Tenzij je man bent, misschien?
  Zo’n zeilschip dat in brand vliegt, verwacht je in een James Bond-film!

 5. Het ene wisselt zich met het andere af, dan zou ik zomaar aan het tafeltje plaats nemen van het gezang, naar lange stelten, tot stakingen en lege schappen en brand toe. Dan maar het tafeltje met een toetje toe.

  Fijne Zondag Babette 😊

 6. Zelfs de lach rond de lippen van de hoogbenige dames is quasi identiek.
  Dat tafeltje, ja, daar zou ik dus wel even een aperitiefje willen drinken.

 7. De schipper had toch beter de zeilen gehesen dan de motor gestart. Nu, misschien heeft hij daar wel een motorschip voor nodig.

 8. Ik wens jou en de andere eilandbewoners veel warme dagen.

  De vreselijke vuren zijn daarbij natuurlijk overbodig.

  Feestelijke groet,

 9. Altijd wat te beleven op Kreta precies!

  Dus als ik het goed begrijp was die missverkiezing een soort pantomime op zich?

 10. ziet er gezellig uit behalve dan die laatste paar foto’s van dat vuur

Reacties zijn gesloten.