Night Walk

Downtown Heraklion, Crete

Dit is Lakkos (de Put), de rosse buurt van Heraklion tot na de Tweede Wereldoorlog, vlak bij het centrum. De wijk bestaat uit een wirwar van smalle straatjes in een uitgesproken multiculturele en verpauperde omgeving. Met mondjesmaat wordt her en der een huis gerenoveerd of neergehaald. Het is een toevluchtsoord voor kunstenaars van allerlei slag en nationaliteiten, die de wijk met muurschilderingen en culturele manifestaties nieuw leven inblazen.

12 reacties

  1. Het Griekse Kreuzberg gevoel. Sfeervolle foto’s. Zeker en vast een bundel aan geschiedenis op het plaveisel te vinden

    1. O ja, helemaal de habitat van het schuim der aarde. En helaas zijn wij aan de laatste generatie toe die er nog smakelijk kan over vertellen. (Niet dat ik er een gebenedijd woord van begrijp).

Reacties zijn gesloten.