“Ik Heb Het Gestolen”

Het “Theater van Kreta” slaat vanavond haar tenten op in ons dorp voor het opvoeren van de komedie “Ik Heb Het Gestolen” (I klepsa).

Het stuk speelt zich (natuurlijk) af op Kreta, en de hele zaak, zoals blijkt uit de titel van het stuk, betreft de “diefstal” van een vreemd koppeltje dat besloot, in afwezigheid van hun ouders, hun lot in eigen handen te nemen. “Nul en geen schaamte aan de bruidegom, geen onrecht aan de bruid” zegt de vader van de bruid op een gegeven moment, hiermee volledig het karakter van het paar schetsend. De roddels in het dorp komen de vrienden ter ore en de botsingen beginnen…

Aan het voltallige theatergezelschap te zien en geheel in lijn met de aard van de eilandbewoners, zal het er uiterst luidruchtig en beweeglijk aan toe gaan, iets wat mijn dorpsgenoten ten zeerste zullen appreciëren.

14 reacties

  1. Nu het toch over acteren gaat. Heb jij de tv-serie The Durrels gezien? Gaat over een Engelse weduwe die met haar vier kinderen in de jaren dertig naar Kreta emigreert. Fantastisch acteerwerk, schitterende serie. Ik heb ervan genoten.

    1. Ja hoor, wat een avontuur moet dat geweest zijn in die jaren, onvergetelijk! Kleine rechtzetting misschien, de Durrels emigreerden naar Corfu, maar laat dit geen zorg zijn, Griekenland telt maar liefst 6000 eilanden 😉

      1. O ja natuurlijk, Corfu, ik twijfelde al op het moment dat ik Kreta typte.

Reacties zijn gesloten.