Driemaal is scheepsrecht

Zonder meer erbarmelijk was het gesteld met het hekwerk rond ons groot terras. Een paar ellendige winters hadden loszittende verf en oprukkend roest achtergelaten. Het was een doorn in Grom’s oog, die, wegens drie maanden in zuurstoftherapie, de aanzienlijke schilderklus zelf niet meer kon klaren.

Ik vatte de oude Apostolis, die de laatste hand legde aan een job bij de buren, bij de kraag. Bekwaam huisjesschilder en -melker als hij is, kwam hij een kijkje nemen, schatte de nodige werktijd in, en zou dit varkentje voor ons wel even wassen voor 100 euro zwart. Op zaterdag konden wij hem verwachten. Hij daagde echter niet op.

Dan maar een plaatselijke bouwondernemer gecontacteerd, die zou vast wel een zo mogelijk nog bekwamere vakman op zijn loonlijst hebben staan. Maar de beoogde Valmir had er geen zin in.

Toen er vorige week een man aan ons hekken stond te rammelen met de vraag onze wagen te verplaatsen, daar hij een nabij muurtje moest schilderen, zag Grom zijn kans schoon. Glunderend, ene Stelios in zijn kielzog, sleurde hij de man het terras op, goot hem een kafedaki op, bezong in zijn koetergrieks diens vermoedelijke kwaliteiten en gooide het zowaar op een akkoordje. Meer nog, Stelios zou ons hekken, dat eigenlijk geen extra laag nodig had, er in รฉรฉn adem wel even bijnemen.

Geluk kan al eens in een verfkwast schuilen. Zoals beloofd, daagde Stelios op en leverde kwalitatief hoogstaand werk af. Sterker nog, ook de relingen naast het hekken stak hij (ongevraagd) in het blauwe kleurtje.

Wij zijn nog steeds niet van onze verbazing bekomen. Acht uren werk, 60 euro. Z.e.s.t.i.g euro! Ik heb Stelios opgenomen in mijn Eervolle-Vermeldingen-Galerij en vraag mij af of de gevel volgend jaar niet onder handen moet genomen worden.

30 reacties

 1. Tjeemig wat een mazzel zeg. Hulde voor de Stellios. Hij verdient terecht een plek in je eervolle vermeldingen galerij.

  1. Het is behoorlijk zwaar werk, vooral als ook het roest moet verwijderd worden. Ik zal Stelios zeggen dat hij een ferm klantenbestand zou kunnen uitbouwen in Belgie en Nederland ๐Ÿ˜€

 2. Hoe gezellig bij jou! En met het geverfde hekwerk lijkt alles weer opgefrist.
  Stelios is die vermelding zeker waard!

 3. Wat een waanzinnig uitzicht hebben jullie daar zeg! en nu ook nog eens met zo’n machtig mooi geschilderd blauw hek! whauw! x

 4. Stuur deze eens naar hier aub want ik wacht al Z.E.S. jaar om mijn badkamer te laten schilderen. Volgens de huisbaas kan ik dat niet zelf want ik heb daar speciale verf voor nodig. ๐Ÿ˜‚

 5. Workmen don’t get out of bed for 60 Euros in Canada! And it looks like a great job. Total congrats on your luck!

 6. In Belgiรซ is dat het gemiddelde uurloon van een loodgieter. Daarboven worden ook nog ’s voorrijkosten gegooid.

  1. Blij je te horen, Menck! Jij was een van mijn eerste “honourable mentions”, herinner jij je nog? Ik sta er nog steeds achter ๐Ÿ˜‰

 7. Werkt Hij (met hoofdletter) ook in Vlaanderen ???
  Echt super ! Toch ben ik nog geneigd om te vragen ‘per uur’ ?
  Lie(f)s.

 8. WAT EEN UITZICHT heb jij!

  Ik val van de ene verbazing in de andere, waardoor ik de hekperikelen gewoon vergeet. Maar die lijken prima opgelost nu.

  1. Wij boffen met ons heel weids uitzicht, inderdaad. Links de bergen en aan de rechterzijde de zee. Was trouwens ook de reden waarom wij besloten op die plek te bouwen.

 9. Mag ik de contactgegevens van deze kanjer.

  Ik heb ook nog wat klein schilderwerk dat wacht op een goede schilder.

  PS: ik gun jullie natuurlijk zo’n buitenkans.
  Vrolijke groet,

Reacties zijn gesloten.