Saff-l-aan in China

Kozanis Krokos“, de Griekse saffraan, zal binnenkort op de Chinese markt te vinden zijn. Het protocol, dat de uitvoer van krokussen naar China regelt, bevindt zich in het laatste stadium en de overeenkomst met de Chinese regering zal vermoedelijk in November ondertekend worden. Dit zal meteen het licht op groen zetten voor de export naar China van Griekenland’s kostbaarste kruid.

Kozanis Krokos is een variëteit van de Crocus Sativus L. met beschermde oorsprongsbenaming, bekend om zijn bijzondere kleur, sterke smaak en uiteenlopende toepassingen. Het oogsten, drogen en inpakken van de saffraan gebeurt aan de hand van een specifieke know-how, die tot de Oudheid terug te voeren is.

4 reacties

  1. En nu een economische opleving dankzij het bijzondere en kostbare kruid, of ineenstorting van de markt door Chinese ‘namaak’ explosie

Reacties zijn gesloten.