De Rake Klap

Het was meteen raak.

Dit was zonder meer het liefste en langste bericht dat Nele ooit in haar mailbox had gevonden. Het meest humoristische ook. Een pennenvrucht waar professionaliteit achter stak. Hij had haar meteen in zijn ban.

Schrijf misschien eens terug?” was zijn overbodige vraag. Dat deed Nele dan ook meteen. Nou, metéén… Geprikkeld en geamuseerd had zij toch eerst aandachtig zijn profieltje met aanbod en vereisten doorgenomen. Mooipraters zàt op datingsites, hoor, en aan het einde van de rit slechts op één ding uit. 

Hij hield van de mensen. Dat zat alvast goed. Mensenhaters horen niet op een dergelijke site.

Hij was heel nieuwsgierig. Nieuwsgieriger dan zij op dit eigenste moment kon hij onmogelijk zijn.

Hij vond heel veel mensen de moeite waard. Daar wou zij dan wàt graag bijhoren.

Zo mogelijk nog belangrijker, was even uitzoeken waaraan het voorwerp van zijn zoektocht wel moest beantwoorden.

Een toffe persoonlijkheid, dat zocht hij. Ja, waarvan je haar nu niet kon beschuldigen, was haar gebrek aan tofzijn.

En zij moest kunnen luisteren, maar ook praten. Nou, een inkomensvervangende tegemoetkoming voor personen met een handicap had zij, gelukkig maar, nooit hoeven aanvragen.

Echt om andere mensen kunnen geven, was ook een conditio sine qua non. Ach, haar hart was gewoon buitenmaats wat dit betrof.

En minstens proberen anderen te begrijpen. Probéren?? Begrip was haar met de moedermelk ingepompt. Begrip was haar middle name. Begrip had haar hele leven behéérst.

Nele had het even niet meer. Zeg nu zelf, een perfectere match kon een datingsite-administratie zich nauwelijks dromen. Daar zat gegarandeerd een succesverhaal in.

En zij schreef terug. Het langste en liefste bericht dat zij ooit naar een man zou sturen.

Twee dagen voor de langverwachte ontmoeting, had hij haar een foto toegestuurd. Een exotisch kiekje, waaruit zijn savoir en zijn joie de vivre haar tegemoet sprongen.

Als een betonnen blok viel Nele voor zijn duidelijk overgewicht en andere sporen van een weliswaar aangename maar ongezonde levensstijl. Een man naar haar hart. Zij plaatste zijn foto op haar bureaublad.

Zij herkende hem meteen. Ruimtevullende charme, de présence van the rich and famous, goed in het pak, luchtig en zelfbewust, toonbeeld van verloren gewaande galanterie, de lààtste met de hand gemaakte man.

Sprankelende woordenwaterval, onvermoeibaar gas gevend met speelse zinnen, een tapijt van klanken dat de afstand tussen hen millimeterde. Bruisend en briesend. Niet in het minst gehinderd door nederigheid of gebrek aan ijdelheid.

Hij overschaduwde haar, hij overvleugelde haar, hij intimideerde haar, hij intrigeerde haar, hij fascineerde haar. Zij was sprakeloos, zij verloor haar eigen glans. Nele was wèg van hem.

“Helemaal los komen bij hem, zich ongeremd voelen bij hem, dat was zijn wens“, schreef hij haar ’s nachts. “Hij voelde dat het kon. Hij lag nu horizontaal aan haar te denken, hij lag het jammer te vinden dat hij haar nu niet in zijn armen kon nemen“.

Wanneer zie ik je nog eens, en waar, en hoelang“?

Na dit dringend verzoek en na haar daaropvolgende sleepless night, besloot zij de koe bij de horens te vatten. Speels en stout stelde Nele hem een weekendje samen voor. Onvergetelijk zou zij het voor hem maken. En verwachtte hetzelfde van hem. “Bedenk maar wat“.

Zonder aarzelen bestelde zij online een weekendsetje bij de Erotische Verbeelding.

Het erotische verwensetje kwam na twee dagen, zijn antwoord op dit heerlijk vooruitzicht niet. Voorzichtig en discreet stuurde Nele hem na een paar weken een Hallmark e-card voor zijn verjaardag.

Drie weken later had hij de e-card nog steeds niet geopend.

Nele heeft zijn zonovergoten kiek van haar bureaublad verwijderd. Zij had van hem nooit de hemel verwacht, énkel wat hij kon missen.

In haar mailbox stapelden zich inmiddels 52 “Knipoogjes”, “Verzoek-om-Kennismakingshartjes” en tutti quanti berichtjes op. Veiligheidshalve had zij zich op meerdere datingsites een 3 maanden-proefabonnementje laten aansmeren. 

Nele opende ze niet meer.

16 reacties

 1. Gemiste kans voor senor Mooiprater. Nele in haar erotische setje te mogen aanschouwen is hem niet gegund.

 2. Geweldig geschreven. Je houdt de spanning er goed in. Ik weet ook meteen weer waarom ik nooit aan datingsites deed. 😀

 3. Of hoe losse flodders soms rake klappen uitdelen … Wat een oen, die man.Weer geweldig geschreven DD

 4. Ik werd volledig in het verhaal gezogen, de liefdevolle kansen stegen met de minuut.
  Tot…. het mineur begon te gaan, en ik hopeloos in mee-leven met Nele verdronk….
  Ja die klap was raak!

 5. Ik geloof dat ik dat ook ooit eens aan de hand heb gehad. De schrijfster lijkt me trouwens verdacht vertrouwd met dit soort rituelen 🙂

  En joepie, ik krijg opnieuw post van jou! (Was om onduidelijke reden een hele tijd onderbroken…)

 6. Ik vond het jammer toen ik je verhaal “uit” had. Het smaakt naar zoveel meer. Meer woorden en meer rake zinnen, als: “de laatste met de hand gemaakte man.” Ik smul ervan. Hoe verzin je het!

 7. Ja weet je ik herken er ook dingen in hoor. Heb zelf ook een aantal jaren op datingsites gekeken, me verwonderd, inkijk in mannen gekregen. Ook een aantal leuke dates gehad, echt niet te klagen maar de klik was er niet. Toen had ik geen zin meer en kreeg een mailtje van Wim. Eigenlijk wilde ik hem eerst niet ontmoeten omdat we zo goed konden praten met elkaar en was bang dat het in het echt misschien niet zou klikken en ik dat ook dan weer kwijt zou zijn. Maar het pakte anders uit we hadden meteen een klik samen. We hebben al vier jaar een leuke LAT relatie. Maar de ideale man bestaat niet net zoals de ideale vrouw niet bestaat…

 8. Het zou kunnen waar zijn… Boeiend om te lezen, maar ‘k zou niet in haar schoenen willen staan…
  Lie(f)s.

 9. Droevig mooi en raak getypeerd! Ik dacht eerst dat het over de ‘aardbeving’ op Kreta zou gaan, maar er volgde een heel andere (bekende) beving. Knappe schriftuur en opbouw!

Reacties zijn gesloten.