Er staat een paard…

Een gehavende Bambi, klaar voor zijn “winterslaap”

I can’t believe I’m doing this“. Elk jaar opnieuw, als de lente in aantocht is, herhaal ik – luid genoeg – dezelfde zin, terwijl ik Bambi bij de achterste poten grijp en hem, stuntelend achter Grom, dwars door het hele huis, terugplaats in zijn natuurlijke habitat.

Bambi is een heus kunstwerk, een houten balk op stelten, een zwaargewicht, onhandig en overbodig, maar goed gedraaid van oren en poten.

In ontmantelde toestand en dik ingeduffeld in noppenfolie, maakte hij jaren geleden in woelige wateren de overtocht van het UK naar zijn vaste plek op ons terras. Het kunstwerk moet een paard voorstellen, dat ziet het kleinste kind. Dat wij het echter Bambi noemen, is enkel het bewijs van de open mindset van de eigenaar, die steevast beweert dat het een ezel is.

Als de herfst toeslaat, en Bambi in zijn naaktheid gegeseld wordt door zware regenbuien en harde windstoten, wordt hij met liefde en zorg naar binnen gehaald. Hij brengt namelijk de winter door in mijn keuken. Dik tegen mijn zin. Het onfortuinlijke beest neemt veel plaats in en hindert gruwelijk de natuurlijke flow van dit huis en van mij. Ik laat dan ook niet na mijn ongenoegen te uiten door er dagelijks mijn vochtige vaatdoeken over te gooien.

Mijn opluchting is dan ook onbeschrijfelijk eens Grom besluit Bambi – voor zijn terugkeer naar het terras – zijn jaarlijkse schoonheidsbehandeling te geven. De krullende vernislaag wordt weggenomen, gaatjes worden opgevuld, het hele lijf wordt grondig opgeschuurd en ingesmeerd met een speciaal daartoe overgevlogen wax. Zoveel tender care valt mij zelfs niet te beurt.

IMG_6941
Bambi na zijn schoonheidsbehandeling

En zo tuurt Bambi alweer naar de zee en ik naar een lege keuken. Een stand van zaken waar ik mij perfect in kan vinden. Een mens moet immers genadeloos prioriteiten stellen.

15 reacties

  1. Ik zou ook geen paard in de keuken hoeven hoor haha… kan me voorstellen dat je blij bent hem weer kwijt te zijn al heeft ie wel wat natuurlijk voor buiten.

  2. Ik weet niet of ik Bambi mooi vind. Het uitzicht aan jullie terras en die blauwe lucht daarentegen… Gunnend jaloers!

  3. Bambi heeft wel iets aandoenlijks maar in de keuken zou mij ook storen, je zou het haast als messenblok gaan gebruiken 😉
    Gelukkig mag Bambi weer van het uitzicht genieten en zo te beoordelen een heel mooi uitzicht , bergen en zee ☀️

  4. Lieve deugd, de hele winter zo’n dier in je keuken, in hout nog wel en in combinatie met Grom… een heilig verklaring ligt op de loer voor jou😁😉

  5. Heerlijk verhaal! Geef Bambi vleugels, wie weet of hij dan zelf naar GB terugkeert? Maar Bambi weet waar het goed is natuurlijk.

  6. Wat een prachtig kunstige bambi. Als heer en meester kijkt hij uit over de mooie omgeving, hij glimt van trots.

    Bij jullie symbool van de lente, hier nog even herfst in de winter.

Reacties zijn gesloten.