Geachte,

Miauw Stinky,

Al vanaf het moment dat een of andere schurk jou als een van zijn hoogst ongewenste kittens bij mij op de stoep parkeerde, wisten wij beiden, dat wij nooit de beste vriendjes zouden worden.

Ik heb het niet op rosse streepjeskatten, en al helemaal niet als die rosse streepjeskatten geen greintje dankbaarheid tonen als hun eerlijke vinder hun wel de dagelijkse kost, maar geen inwoning kan aanbieden.

Ik had er dus vrede mee, dat jij je genoeglijk installeerde op mijn auto, waar je een perfect uitzicht had op knaagdieren van diverse omvang, zodat je enige garantie had op steviger kost mochten mijn dagelijkse brokken op termijn niettemin tot een gewisse hongerdood leiden.

Wist ik veel dat jij binnen de kortste keren van mijn carrosserie een AirBnB zou gaan maken. Of dat jij, en bij uitbreiding je ganse gasten-populatie, zo ontzettend aartslui godganse dagen op jullie dakterras in het zonnetje zouden gaan baden.

De enige beweging die ik bij jullie herhaaldelijk kon vaststellen was van louter procreatieve aard.

Nu ik tot mijn ontzetting, en die van mijn garagist, verneem dat de brandstof-, rem- en aircoleidingen van mijn wagen helemaal tot prut herleid zijn door knaagdieren – je weet toch, die prooien waar jij normaliter op jaagt – kan ik enkel maar besluiten, dat jij je werk niet naar behoren hebt uitgevoerd en mijn gastvrijheid niet passend hebt gehonoreerd.

Ik verzoek je dan ook dringend de plaat te poetsen, samen met jouw omvangrijke, buitenechtelijke kroost.

Darling D.

(In a letter from March 13, 2012 to her cat Stinky)

16 reacties

 1. Heeft Stinky zijn of haar leven gebeterd of is het er alleen maar erger op geworden. Het karakter van de kat kennende vrees ik voor het laatste

 2. Je weet alle “ellende” weer kostelijk te brengen. En…heeft Stinky met aanhang het op een lopen gezet??

 3. O goh ja zulke brieven zou ik ook wel willen sturen naar de katten die tot vervelends toe zo nodig in mijn tuin moeten komen, mijn bloemetjes pletten…… mijn tuin omgraven……

 4. Overigens: wie is die niet onaardige juffrouw-met-de-kleurrijke-mouw op de foto bovenaan dit log?

  1. Geweldig, had een lach op mijn gezicht na het lezen.
   Misschien geen voer geven, dan eten ze de muizen wel op. En weet je dat motten ballen op de bodem van de auto. De knaagdieren weren. Maar ja als je uit de auto stapt dan stinkt je kleedje naar mottenballen. ๐Ÿ˜‚Men zegt dan wel oude mensen lucht ๐Ÿ™€. Wat zou je gaan doen.

 5. Ik lees graag of dit schrijven het gewenste effect heeft.

  De buurtkatten bivakkeren vooral in mijn tuin met alle vervelende gevolgen.

  Vriendelijke groet,

Reacties zijn gesloten.