Geachte,


Hoi, Violet!

Zo, daar ga je. Totaal onverwacht, je was hier pas twee maal. Twee dagen, waarop je te laat aankwam en te vroeg vertrok trouwens.

Jouw blik vol medelijden, toen je mij ten afscheid je slappe handje toestak, de andere hand worstelend met jouw voorhistorische stofzuiger – want de onze vond je een shitty geluid produceren – was echt geen troostlap voor mijn diepe ontgoocheling, mocht je dat denken. Ik zie zo’n blik wel vaker.

Ik toonde nochtans veel begrip voor je, toen je zei dat je zeker geen stof zou afnemen, want dat haatte je. Er zijn in dit huis slechts een drietal honderden spullen af te stoffen, Violet.

Ramen lappen haatte je eveneens, want je was klein van stuk en durfde de ladder niet op. Dat deed ik dan voor je. Net zoals ik ook de bad- en slaapkamervloer dweilde, want je vond de natte tegels te glibberig zonder je rubberen boots, die je telkens vergat.

Het zomerterras natspuiten, dat deed je dan weer heel grondig en nauwgezet, dat moet ik je nageven. Ook al trok je daar anderhalf uur voor uit. Dat je zodoende onze jonge palmbomen ook verzopen hebt, neem ik je niet eens kwalijk.

Dat ik je voor je professionele, doch uiterst beperkte, hulp een dubbel uurloon uitbetaalde, nam Grom mij dan wel kwalijk.

Ik leg de schuld voor je plotse aftocht dan ook bij hem en wens je een aangenamere, nieuwe werkkring toe.

Darling D.

(in a letter from June 8, 2017 to her cleaning lady)

14 reacties

 1. Heel af en toe hebben we hier ten huize Bentenge een klein dispuut. Heel sporadisch vindt mevrouw B. dat een kuisvrouw best een added value zou zijn. En dan ga ik in het verweer. Als ik de tijd samentel die ging in zorgen dat de ons huis toegankelijk was, dat alles wat opgeruimd was, dat er een neiuwe of gecorrigeerde afspraak was, dat de betaling ok was, … en dat vergelijk met wat ze effectief schoonmaakte… nee, never again. Dan kuis ik gewoon liever zelf, wat de gemiddelde kuisvrouw in 4 uur doet doe ik in 2.

 2. Zo’n hulp in de huishouding heb ik ook gehad. Ze mankeerde – volgens eigen zeggen – van alles waardoor ze het altijd rustig aan deed. Bij haar werktempo viel ik in slaap. Dat zegt veel, want in bed kan ik het niet… Helaas heb ik haar niet zo’n mooie afscheidsbrief geschreven (-:

 3. 😅 Ik was met 16 hulp in een pension en als mijn Bazin vroeg ” Laura heb je ook bovenop de kaste stof afgenomen?” En ik antwoorden met “uhu” wist zij gelijk dat het niet zo was 😅 Toch hadden we een goede band en nee ik spoor niet met water 😉

 4. Ik houd van jou manier van schrijven 🙂 en ik had haar gezicht graag gezien na het lezen van de brief 🙂 priceless xx

 5. Leuk geschreven.
  Beter een andere intérieur verzorgster nemen.
  Maar klopt wel ze zijn goed met water en straten schoonspuiten. Vind het altijd waterverspilling.
  Fijn weekend met Gromm.

Reacties zijn gesloten.