Wrong Island

Anno 2015.

Het is bijzonder erg gesteld met de geletterdheid c.q. geografische basiskennis van de medewerkers van het nog steeds niet failliete koerierbedrijf, waarvan ik de naam niet zal noemen, maar het begint  met A.

Long story short. 6 maanden geleden wordt Grom’s debit card bij zijn Engelse bankinstelling, waar hij al een halve eeuw klant is, aan de betaalautomaat geweigerd. Reden “Greece is a high risk country“. Zomaar. Geen verwittiging. 

Grom is not pleased. Wat volgt is een (vergeefse) maandenlange, regelrechte veldslag met de diverse hiërarchieën binnenin de eerbiedwaardige Londense instelling. Tot uiteindelijk zelfs de Nationale Ombudsman de handdoek in de ring gooit.

Grom is er evenwel de man niet naar om zich vlug gewonnen te geven. Hij blijft lachen. Net zoals “La Vache Qui Rit”, beweert hij. 

Nou goed. Je leeft niet voor niks 10 jaar op Kreta. Via slinkse wegen slaagt Grom erin, een kantoorhouder in Somerset UK te overtuigen een nieuwe debit card aan te maken. De kaart wordt op 1 september, aangetekend en al, verstuurd.

En zou hier dus al zijn, waren er niet de imbecielen van A.

Zij stuurden gisteren een sms-je. Hier ligt een pakje voor u. Gelieve ons te bellen. Het zonenummer komt ons niet meteen bekend voor.

Ja, het pakje ligt bij hen op kantoor.

Op het Sporadeneiland SKOPELOS.

20 reacties

 1. Hello Darling,
  Ik kom even bij je kijken of alles goed gaat. Je bent zo stil…Toch niet ziek?
  Lieve groet ♥

  1. Lieve Kakel, gelukkig ben ik niet ziek, enkel in de fleur van mijn slijtage.
   Leuke verhaaltjes komen niet zo spontaan meer, of althans, geraken niet van onder mijn toetsen vandaan.
   Het zal ongetwijfeld coronagerelateerde luiheid zijn, dat ik vooralsnog ingekorte stukjes plaats op mijn andere blog Talle’s. Dank voor je bezorgdheid en je gepor. Blijf vooral gezond en veilig!
   Chantal ❤

   1. Kortom: je bent aan het voorjaar toe.
    Houd stand! ♥
    Mag ik alsjeblieft je link naar Talle’s? Koekel levert niets op.
    Blijf positief en test negatief.
    Lieve groet.

 2. Dit riekt naar ‘mijn collega komt zo bij u, of u moet aan het loket hiernaast zijn’ Maar dan als ‘ het volgend eiland 🌴 helpt u verder. En lacht Grom nog …je bericht zorgde voor een glimlach op mijn lippen, waarvoor dank

 3. En toch kon ik een klein grinnikje niet laten. Mijn excuses. Je kan het zo gek toch niet bedenken.
  (met een Meneertje Mertens dat in de sector werkt, ik ken de verhalen) (de naam van zijn werkgever begint gelukkig niet met A)

 4. Dat wordt bootje varen, me dunkt. De kaart kan worden bezorgd, maar de kaart lezen duidelijk niet.

Reacties zijn gesloten.