Faire Pipi

French_Tourists

Bloedheet is het in het dorp vanmiddag. En onaards stil. Zelfs de straathonden blaffen niet. Zij liggen uitgeteld naast de bron op het plein, waar de mensen, die niet op de waterleiding zijn aangesloten, dagelijks hun plastic flessen en jerrycans komen vullen. Iedereen houdt vensters en deuren potdicht en probeert een paar uren door de hitte heen te slapen.

Het geroezemoes dat ik nu meen te horen, zwelt aan. Ik hoor stappen, veel stappen. En veel opgewonden stemmen. Fransen. Yiannis, de zelfverklaarde burgervader van het dorp, loopt zelfverzekerd aan het hoofd van een meute opgewonden désagréables en sleurt heftig aan ons hekken.

“Boss! BOSS!” Ik vrees het ergste. Een bosbrand, een aardbeving, een hittedode, de moffen nogmaals? Neen, de onverlaat die het aandurft Boss uit zijn middagslaapje te halen. Een buslading Franse toeristen is, op weg naar de fameuze grot waar geen publiek is toegelaten wegens te gevaarlijk, gestrand voor Yiannis’ deur en hij begrijpt ze niet, maar veronderstelt dat zij moeten pissen. En gaat ervan uit, dat dit bij Boss & Babette wel moet lukken.

De massa valt op onze patio bijna over elkaar heen en vormt giechelend en grappend een lange rij langsheen de buitendouche, recht naar wat wij grinnikend onze “visitor’s corner” noemen. Geduldig wacht elk zijn plasbeurt af, onderwijl ah-end en oh-end over het huis en hoe chaleureux et raffinés de bewoners wel zijn.

En of er ook de possibilité is om het even vanbinnen te bekijken? Misschien ook wel quelque chose à boire? Boss, heimelijk toch wel trots op het huis, dat hij zelf ontworpen heeft, loodst de horde van onder naar boven en van links naar rechts, en installeert die uiteindelijk met een paar liter raki op het zomerterras. Dat gelukkig onder het gewicht niet is bezweken.

De grot hebben zij niet meer bezocht, daar hadden zij bij nader inzien geen zin meer in. Op de foto daarentegen wilden zij bij het afscheid wel graag. Want tevreden waren zij, dat zie je zo.

Boss ook trouwens, hij presteerde het 2 euro per “plas + glas” aan te rekenen. I’m burning with shame.

16 gedachtes over “Faire Pipi

 1. Wat een leuke foto van die groep mensen, ik had ze ook een plas laten doen bedacht ik me, ze zien er gezellig uit.
  En ach, Boss heeft slim gehandeld, twee euro voor een plas en een glas is best redelijk, toch? Ze komen per slot van rekening toch even – letterlijk- met de deur in huis vallen.

  Ben blij dat je terug bent, fijn om weer mee te mogen lezen. Hoop dat het goed gaat met je!

 2. Babette hadden jullie niet een B&B ? Boss heeft iig juist gehandeld, de w.c en glaasjes dienen ook schoongemaakt te worden 😉
  En mocht ik goed zitten met de B&B komen ze vast terug 👍

 3. Door de vakantiegangers zal nog lang met lof over jullie gesproken worden 😉 Ze konden toch maar mooi bij jullie terecht! Leuk verhaal.

 4. Ah, een gat in de markt, nu het ramptoerisme kennelijk op gang begint te komen. In mijn ogen is de prijs voor jullie ‘Pipi et Boire’ een zeer vriendelijke en moet het begrip gastvrijheid in het noodlijdende Griekenland maar eens gauw een stapje opzij doen.

 5. Toevallig zat ik net aan jullie te denken.
  Twee euro per reageerder voor een kleuren duplicaat van jullie fameuze schilderij?
  Leuk nazomer handeltje!

  Bespreek het maar eens met Boss?

  Vrolijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s