Etcetera op vrijdag

img_6608 Ik behoor tot het segment vrouwen-die-nooit-iets-winnen. Zelfs bij een “Altijd Prijs!” tombola val ik uit de boot omdat de tickets uitverkocht zijn voor ik aan de beurt ben. Uiterst handig dus dat Boss meer zegeningen uit de hemel mag ontvangen. Hij sleepte triomfantelijk deze agenda uit een plaatselijke raffle en ik zette er meteen en ongevraagd mijn klauwen in.

son_daughter

Het was dan ook met een ontzettend genoegen dat ik mijn eerste belangrijke afspraak erin noteerde : een  heerlijk weerzien en samenzijn met mijn kinderen in februari!  En ik hoef er zelfs niet ver voor te vliegen, het wordt Athene!

voritsi Na een broeierig hete zomer konden wij ons uiteraard aan een barre winter verwachten. Wij worden gegeseld door alle denkbare verwensingen die de weergoden over ons kunnen uitstorten; zeer lage temperaturen, hevige ijzige stormwinden, aanhoudende regen- en hagelbuien. In het dorpje Voritsi, nog hoger gelegen dan het onze, zal men hard moeten stoken om het warm te krijgen.

hout1 Tientallen bomen in de omgeving sneuvelen en vrachtwagens rijden de dorpen langs om de huizen van brandhout te voorzien. De prijs voor een lading hout (gemengd droog en nat) varieert van 120 tot 150 euro. Voor veel dorpelingen en gezinnen zonder inkomen is zelfs dit een onbetaalbare luxe.

parcels

Boss was bepaald not pleased toen hij van onze postbode vernam, dat de kerst- en andere pakjes uit het buitenland niet zouden aankomen. Door de recente staking van de zeelieden werden in Athene immers alle pakjes gewoon teruggezonden naar de afzender. Door emotie verzwakt, probeerde de postbode nog het slechte nieuws te omfloersen. “But, I have some Christmas cards and bills for you“. Nu even geen vrede op aarde voor deze man, vond een boze Boss evenwel.

kerstkinderen

Aan al mijn volgers en lezers wens ik feestelijke, gezellige, gemoedige, liefdevolle en hartverwarmende kerstdagen toe! In deze vreugdevolle roes kan u voor volgend jaar misschien wel een reisje naar Paradijs Kreta plannen 😉

43 gedachtes over “Etcetera op vrijdag

 1. Wat een mazzel dat de postbode jullie wel de rekeningen bezorgd (-:
  Ik win werkelijk ook nóóit wat. Zelfs niet als ik ergens wel een ticket voor koop. Ik houd het er maar op dat ik de hoofdprijs in de liefde heb Net als jij…
  Lieve groet en alle goeds voor 2017. Voor jou en allen die je lief zijn ♥

 2. From the looks of things you have been a good girl all year so Santa will be kind to you. Merry Christmas to you and your family and all the best in 2017. Have a wonderful time with your children and — who knows — maybe Crete is on the agenda next summer.

 3. Wat jammer van de pakjes… En de prijs van hout voor verwarming, amai, daar verschiet ik wel van…
  Fijn dat jullie er de moed inhouden en het leven langs de gezellige kant blijven zien! Een Kleine Prins agenda zal daar zeker bij helpen 🙂
  Vele groetjes en fijne feestdagen!

 4. In België wordt het stoken met hout dan weer stellig afgeraden omwille van de grote concentraties fijn stof die zulks opwekt. (Zowat 40 procent van het totaalaandeel; best veel als je weet dat het verkeer verantwoordelijk is voor “slechts” 18 procent.)

  Ik wens jullie fijne feesten toe alsook een spetterend 2017!

 5. Wie weet ☺ . Alvast voor jullie ook prettige feestdagen en een gelukkig, gezond en vredevol 2017 voor de ganse familie en feitelijk voor de hele wereld hé.
  Wanneer kom jij/jullie nog ne keer naar Gent ?

  Warme knuffel 🎅😘.Bea

  1. Dat zit er voorlopig nog niet in, Bea, die reis is echt nog te vermoeiend voor me. Maar voor nu wil ik jou, je kinderen en kleinkinderen graag een schitterend en beloftevol nieuw jaar wensen!

 6. Alweer een heerlijke bladzijde uit het dagboek van onze “grande princesse”. Dat er nog vele aantekeningen mogen volgen in dat schattig boekske… We wensen u een pracht van een jaar toe
  en een zalige familie reünie.

 7. Hahahahaha, de postbode had wel postcards and bills. Sorry, het is niet grappig dat jullie de geschenken niet ontvangen, da’s zelfs héél erg, maar die reactie….Ik zou zó zó zoo graag komen in de zomer….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s