Duivelszak is nooit vol

Grieken en inwijkelingen betalen meer dan 100 miljoen euro per maand aan de banken in de vorm van “vergoedingen” en “commissies” die de geldschieters in rekening brengen voor alle mogelijke soorten diensten.
Volgens gepubliceerde gegevens van de vier systeembanken (National, Piraeus, Eurobank en Alpha Bank) hebben zij hun klanten belast met “commissies” ten bedrage van ongeveer 700 miljoen euro in de eerste helft van 2019.

Dit nieuws viel niet in goede aarde bij de Eerste Minister, die zich zowat dubbel plooit om het betalen-met-kaart in alle hevigheid te promoten teneinde belastingsvlucht te ontmoedigen.

Kwatongen (die vindt men hier ook) beweren, dat de regering, in een poging om Griekse banken onder druk te zetten om de binnenkort geplande verhogingen voor diensten, die in het verleden gratis waren, in te trekken, blijkbaar besloten heeft een “oorlog” tegen de banken te beginnen door de bovengenoemde informatie te lekken …. In elk geval werden de bankbonzen voor een “gesprek” uitgenodigd.

18 reacties

  1. Misschien is het je ontgaan, maar tegelijkertijd verliest contant geld waarde, doordat veel transacties niet meer contant betaald mogen worden. Even opletten wat ze in die 2e kamer doen., en dat onthouden als je weer een rood potlood mag vasthouden.

  2. Wat ik niet begrijp: verzwakken ze op die manier niet zelf de economie? Door hun klanten te verarmen en de koopkracht af te zwakken?

    1. Er zijn wel klanten die op een speciale “bescherming” van de banken kunnen rekenen. Het is – als altijd – de middenmoot die het gelag betaalt.

  3. Goeie titel! Ik vertrouw die banken ook niet. De Amrobank heeft zijn rente verlaagd naar 0,01 %.
    Je krijgt meer winst als je zegeltjes spaart bij een supermarkt. Het wordt gaandeweg gekker.

    1. Na het onderhoud met de Premier, hebben de banken een moratorium ingesteld tot het einde van dit jaar. Het wachten is nu op het nieuwjaarsgeschenk dat zij in petto (zullen) hebben.

Reacties zijn gesloten.